Napravite unikatnu vazu od tegle

posted in: Uncategorized | 0

prelepa azurna teglaVaze više nisu samo posuda za držanje cveća, već imaju važnu funkciju u uređenju enterijera. Iako je danas u radnjama široke potrošnje moguće naći veliki izbor posuda za cveće, ukrašavanje staklenih tegli može biti sjajna prilika da uposlite svoju kreativnost i ukrasite svoj dom u skladu sa sopstvenim senzibilitetom.

Čipkani i satenski ukrasi
Ovo je izuzetno lak način da ukrasite teglu, a rezultat je vrlo romantična i prefinjena posuda u koju možete staviti cveće jakih boja radi kontrasta, poput pink ruža.

Na sredinu tegle (tamo gde želite da bude čipka) nanesite lepak koji lepi i staklo. Nakon par minuta jednostavno obavijte posudu jednim slojem čipke. Oko nje možete dodatno vezati satensku tračicu. U zavisnosti od efekta koji želite da postignete izaberite i boje. Za romantične efekte birajte čipku i tračice u pastelnim tonovima. Ukoliko želite da vaša tegla-vaza bude detalj koji će privlačiti pažnju, odlučite se za jarke boje, poput pink i ljubičaste.

 dekorativne tegle sa čipkom

Sprej u boji

U supermarketima, radnjama pozamanterije, knjižarama ili sličnim mestima kupite sprej u boji za dekoraciju. Postoje trajne boje, kao i boje koje se mogu skinuti sredstvom za čišćenje. Preporučujemo da se odlučite za zlatnu, srebrnu ili belu boju.
Najjednostavniji način ukrašavanja tegle je uz pomoć selotejpa. Prosto obavijte selotejp oko tegle u paralelnim linijama, ili spirali. Bitno je da selotejp nanesete tamo gde želite da tegla ostane providna. Prema uputstvu isprskajte teglu bojom, a nakon što se boja osuši, pažljivo uklonite lepljivu traku. I ove tegle možete dodatno ukrasiti satenskim tračicama ili kanapom.

farbane dekorativne tegle

rustične retro tegleRustika

Za rustične efekte teglu obavijte kanapom ili užetom, a možete dodatno ukrasiti teglu nekim starinskim detaljima koji asociraju na prošla vremena. U ove vaze stavljajte cveće blagih i neutralnih boja.

 peskirana tegla

Sve što nađete u kući

Uz pomoć običnog lepka koji lepi i staklo, ukrasite tegle po želji. Možete koristiti sitne i krupne šljokice, ukrasne kamenčiće, stare dugmiće koje čuvate u nekoj fijoci, preostalu vunicu od štrikanja džempera kojom ćete uviti teglu, školjke koje ste doneli sa mora ili bilo kakve sitne detalje koji se mogu zalepiti.

ideje za dekorativne tegle

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *